Sistemele electronice de securitate asigură securitatea spaţiului pe care îl dorim protejat. Fiecare sistem se configurează în funcţie de caracteristicile fiecărui obiectiv, asigurând astfel un grad de securitate corespunzător. Sistemele pot fi atât cablate cât şi wireless. Echipamentele electronice care intră în componenţa unui astfel de sistem monitorizează spaţiul protejat, detectează tentativele de efracţie, identifică zona evenimentului şi semnalizează trecerea în stadiul de alarmă.

Siguranţa la foc se referă la riscuri. Deşi probabilitatea unui foc de proporţii în orice clădire poate fi scăzută, potenţialul consecinţelor este enorm. Din nefericire, incendiile pot apărea în aproape orice tip de clădire, de multe ori când ne aşteaptăm mai puţin. Siguranţa ocupanţilor depinde de numeroşi factori din proiectarea şi construcţia clădirilor, inclusiv faptul că unele clădiri şi părţi de clădiri nu se vor prăbuşi sau nu vor permite răspândirea focului în timpul unui incendiu.

Un sistem integrat de securitate este un sistem ce oferta posibilitatea de a accesa, controla si monitoriza sisteme diferite de alarmare la efractie, supraveghere video TVCI, control acces sau detectie si semnalizare la incendiu.

Integrarea sistemelor de siguranță și securitate electronică asigură eficienţa operaţională, reducerea riscurilor, gestionarea eficientă a încercărilor de încălcare a politicilor de securitate implementate.